Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Javni poziv upućen je pravnim i fizičkim (obrtima) osobama koje su registrirane za obavljanje ugostiteljsko-turističkih usluga te županijskim obrtničkim komorama

Rok za prijavu

15 prosinca, 2021
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za sudjelovanje u Programu poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu u školskoj 2021./2022. godini – „Stipendije“

Predmet natječaja

Ministarstvo turizma i sporta u školskoj godini 2021./2022. raspisuje Javni poziv za program “Stipendije” s ciljem motiviranja mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja, podizanja standarda obrazovanja i kvalitete kadrova, a samim time i cijelog turističkog sektora te kvalitetnijeg povezivanja obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu.

Kroz navedeni poziv, Ministarstvo turizma i sporta će sufinancirati učenike i studente koji se obrazuju za rad u ugostiteljstvu i turizmu, a riječ je o stipendijama koje Ministarstvo provodi u suradnji s tvrtkama, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, na način da svaki dionik participira u ukupnom iznosu stipendije i to poslodavac minimalno 30 posto, dok Ministarstvo maksimalno 70 posto ukupne stipendije.

Temeljem navedenog Programa učenicima i studentima koji se obrazuju za rad u turizmu i ugostiteljstvu odobrava se u školskoj/akademskoj godini do 2000 kuna mjesečne stipendije u razdoblju od 1. rujna 2021. do 30. lipnja 2022. godine.

Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, partner ima obavezu sklopiti sa stipendistom Ugovor o radu na određeno vrijeme ili Ugovor o radu pripravnika, dok stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u tvrtki 12 mjeseci (bez obzira koliko je trajalo stipendiranje).

Predmet Javnog poziva je sudjelovanje u sufinanciranju stipendija učenicima i studentima koji se školuju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Javni poziv upućen je pravnim i fizičkim (obrtima) osobama koje su registrirane za obavljanje ugostiteljsko-turističkih usluga te županijskim obrtničkim komorama.

Prijave se mogu poslati poštom na adresu: Ministarstvo turizma i sporta, Prisavlje 14, 10 000 Zagreb s naznakom: „Prijava na javni poziv – Stipendije – ne otvaraj“ ili elektronskom poštom na adresu: stipendije@mints.hr.

Javni poziv otvoren je do 15. prosinca 2021. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content