Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Osnovne i srednje škole

Rok za prijavu

24 prosinca, 2020
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za provedbu pratećih obrazovnih mjera Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda u osnovnim i srednjim školama u školskoj godini 2020./2021.

Predmet natječaja

Predmet Javnog poziva su, sukladno Pravilniku o provedbi Školske sheme (NN 98/2019, NN 99/2020.) i odobrenom Godišnjem planu aktivnosti Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva za provedbu pratećih obrazovnih mjera u okviru Školske sheme, jedna ili više pratećih obrazovnih mjera, kako slijedi:

  • organiziranje satova kušanja voća i povrća i/ili mlijeka i mliječnih proizvoda;
  • sjetva, sadnja i održavanje školskih vrtova;
  • posjet poljoprivrednim gospodarstvima, koja se bave proizvodnjom voća i povrća i/ili mlijeka i mliječnih proizvoda i slične aktivnosti na povezivanju djece s poljoprivredom;
  • edukacija djece o poljoprivredi, zdravim prehrambenim navikama, lokalnim lancima hrane, ekološkoj proizvodnji, održivoj proizvodnji i sprečavanju rasipanja hrane – predavanja.

Pravo sudjelovanja imaju:

  • škole, koje sudjeluju u provedbi Školske sheme za razdoblje od 1. kolovoza 2020. do 31. srpnja 2021.,  a temeljem potpisivanja ugovora s osnivačem škole i dobavljačem voća i povrća i/ili mlijeka i mliječnih proizvoda.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja na mrežnim stranicama Ministarstva poljoprivrede, www.poljoprivreda.gov.hr i www.savjetodavna.hr.

Objavljeni natječaj

Skip to content