Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Osnovne i srednje škole

Rok za prijavu

24 prosinca, 2020
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za provedbu pratećih obrazovnih mjera Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda u osnovnim i srednjim školama u školskoj godini 2020./2021.

Predmet natječaja

Predmet Javnog poziva su, sukladno Pravilniku o provedbi Školske sheme (NN 98/2019, NN 99/2020.) i odobrenom Godišnjem planu aktivnosti Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva za provedbu pratećih obrazovnih mjera u okviru Školske sheme, jedna ili više pratećih obrazovnih mjera, kako slijedi:

  • organiziranje satova kušanja voća i povrća i/ili mlijeka i mliječnih proizvoda;
  • sjetva, sadnja i održavanje školskih vrtova;
  • posjet poljoprivrednim gospodarstvima, koja se bave proizvodnjom voća i povrća i/ili mlijeka i mliječnih proizvoda i slične aktivnosti na povezivanju djece s poljoprivredom;
  • edukacija djece o poljoprivredi, zdravim prehrambenim navikama, lokalnim lancima hrane, ekološkoj proizvodnji, održivoj proizvodnji i sprečavanju rasipanja hrane – predavanja.

Pravo sudjelovanja imaju:

  • škole, koje sudjeluju u provedbi Školske sheme za razdoblje od 1. kolovoza 2020. do 31. srpnja 2021.,  a temeljem potpisivanja ugovora s osnivačem škole i dobavljačem voća i povrća i/ili mlijeka i mliječnih proizvoda.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja na mrežnim stranicama Ministarstva poljoprivrede, www.poljoprivreda.gov.hr i www.savjetodavna.hr.

Objavljeni natječaj

Skip to content