Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave

Rok za prijavu

8 travnja, 2022
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom

Predmet natječaja

Građevine, njezin dio ili oprema na području Republike Hrvatske čija će prilagodba ili uređenje biti sufinancirano sredstvima Državnog proračuna u 2022. godini jesu:

  • građevine javne i poslovne namjene,
  • njezin dio ili oprema: rampa, dizalo, vertikalno podizna platforma, koso podizna sklopiva platforma, ulazni prostor, stubište, WC, kupaonica, učionica, ulaz u vodu na plaži i na bazenu, orijentacijski plan za kretanje u građevini, stajalište, peron i dr.; svi s planiranim završetkom radova do 31. prosinca 2022. godine.

 

Sufinanciranje će se temeljiti na raspoloživim sredstvima osiguranim u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 2.500.000,00 kuna.

Pristupačnost, unaprjeđenje pristupačnosti i jednostavna prilagodba pristupačnosti osigurava se:

  • obveznim projektiranjem i izvođenjem građevina na način da sadrže obvezne elemente pristupačnosti i/ili
  • da udovoljavaju uvjetima uporabe pomagala osoba s invaliditetom na način i u slučajevima propisanim Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (NN 78/13).

 

Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • djeluju na području Republike Hrvatske,
  • provode djelatnosti usmjerene potrebama zajednice,
  • zahtjev podnose za prilagodbu postojećih objekata.

 

Ukoliko će veći broj zahtjeva ispunjavati uvjete za odobravanje, prednost će imati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su s područja od posebne državne skrbi, zahtjevi koji se odnose na zdravstvene i obrazovne ustanove te zahtjevi jedinica s područja pogođenih potresom u 2020. i 2021. godini.

Zahtjevi se dostavljaju poštanskim putem na adresu: Ministarstvo hrvatskih branitelja, Radna skupina za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom, s naznakom „Prilagodba građevine, njezinog dijela ili opreme“, Trg Nevenke Topalušić 1, 10 000 Zagreb.

Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 10. ožujka do 8. travnja 2022. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content