Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Prihvatljivi prijavitelji su studenti završnih godina, odnosno zadnje dvije godine koji redovno ili izvanredno pohađaju jedno od preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visokih škola) u Republici Hrvatskoj

Rok za prijavu

31 ožujka, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za prijavu i sudjelovanje u programu studentskog poduzetništva na području Republike Hrvatske

Predmet natječaja

Svrha ovog poziva je potaknuti studente na prijavu za sudjelovanje u Programu studentskog poduzetništva, što će u konačnici doprinijeti i većoj poduzetničkoj aktivnosti na području Republike Hrvatske, većoj konkurentnosti na tržištu rada i stabilnijem rastu i razvoju cjelokupnog gospodarstva.

Cilj poziva je potaknuti studente na razvoj poduzetničkih ideja te povećati razinu njihovih
vještina u vođenju i upravljanju poduzetničkim pothvatima kao i potaknuti osnivanje startup
poduzeća. Sve navedeno će u konačnici doprinijeti i većoj poduzetničkoj aktivnosti na području
Republike Hrvatske, većoj konkurentnosti na tržištu rada i stabilnijem rastu i razvoju
cjelokupnog gospodarstva.

Prihvatljivi prijavitelji su studenti završnih godina, odnosno zadnje dvije godine koji redovno ili izvanredno pohađaju jedno od preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visokih škola) u Republici Hrvatskoj.

Ovim će programom studenti dobiti priliku usavršiti svoje poduzetničke projekte uz edukacije i stručno vodstvo mentora te iste predstaviti na finalnom natjecanju. Tri projekta koja ostvare najveći broj bodova, bit će novčano nagrađena u sljedećim iznosima:

  • 1. mjesto: 3.000 EUR;
  • 2. mjesto: 2.000 EUR;
  • 3. mjesto: 1.000 EUR.

 

U okviru razvoja projekata moguće je prijaviti bilo koju ideju osim one koja je povezana sa sljedećim industrijama: duhanska industrija, industrija oružja, industrija alkoholnih pića i industrija igara na sreću. Svaki tim samostalno određuje kojom problematikom/idejom/područjem će se projekt baviti, bez prethodno zadanog okvira.

Prijave se zaprimaju do 31. ožujka 2023. godine do 23:59 putem online obrasca za prijavu za sudjelovanje u Programu studentskog poduzetništva.

Objavljeni natječaj

Skip to content