Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Prihvatljivost prijavitelja: -Samostalna prijava moguća je isključivo za poduzetničko potporne institucije koje su upisane u Jedinstveni registar poduzetničke infrastrukture, a koje su sposobne udovoljiti svim uvjetima ovog Javnog poziva uključujući i ocjenu kvalitete, -Prihvatljivi prijavitelji su konzorciji sastavljeni od pravnih osoba (poduzetničko-potporne institucije, poduzetnici, znanstveno-istraživačke organizacije, visoka učilišta i sl.) s relevantnim iskustvom u provedbi Programa akceleracije i infrastrukturom koja istu omogućuje.

Rok za prijavu

1 rujna, 2022
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za iskaz interesa za provoditelje Programa akceleracije u sklopu mjere “Jačanje akceleracijske aktivnosti”

Predmet natječaja

Predmet Javnog poziva:

Ovim Javnim pozivom koji je dio provedbe mjere C1.1.2. R2-I4 odabrat će se uspješni prijavitelji s kojima će HAMAG-BICRO sklopiti Sporazum o provedbi Programa akceleracije.

Svrha (cilj) Javnog poziva:

Uspostavljena provedba visokokvalitetnog Programa akceleracije koji će omogućiti brži i kvalitetniji rast za najmanje 120 novoosnovanih poduzeća koja razvijaju inovativna rješenja. Program će se provoditi u više ciklusa tokom razdoblja od najviše tri godine. Podržanim novoosnovanim poduzećima olakšat će se pristup tržištima kapitala, roba i usluga a s ciljem povećanja njihove spremnosti za investicije kao i stope trogodišnjeg preživljavanja.

Prihvatljivost prijavitelja:

 • Samostalna prijava moguća je isključivo za poduzetničko potporne institucije koje su upisane u Jedinstveni registar poduzetničke infrastrukture, a koje su sposobne udovoljiti svim uvjetima ovog Javnog poziva uključujući i ocjenu kvalitete;
 • Prihvatljivi prijavitelji su konzorciji sastavljeni od pravnih osoba (poduzetničko-potporne institucije, poduzetnici, znanstveno-istraživačke organizacije, visoka učilišta i sl.) s relevantnim iskustvom u provedbi Programa akceleracije i infrastrukturom koja istu omogućuje.
 • Prijavitelj po predmetnom Pozivu podnosi samo jedan iskaz interesa.

 

Financijska alokacija:

Ukupan raspoloživ iznos za provedbu mjere C1.1.2. R2-I4, osiguran u Državnom proračunu RH iz  Mehanizma za oporavak i otpornost u sklopu NPOO je 60.000.000,00 HRK (7.963.368,50 €) za aktivnosti:

 • Provedba Programa akceleracije;
 • Financijska potpora za korisnike Programa akceleracije;
 • Zajednička događanja u svrhu odabira korisnika, njihovog uparivanja s provoditeljima i predstavljanja investitorima (demonstracijski dani) koje će u suradnji sa provoditeljima a za sve korisnike Programa akceleracije organizirati HAMAG-BICRO te za procjenu utjecaja programa na novoosnovana poduzeća podržana kroz prvih šest akceleracijskih ciklusa.
 • Najviši iznos kojim je moguće sufinancirati provedbu Programa po korisniku je 210,000,00 HRK.
 • Najviši intenzitet financiranja provedbe Programa je 100%.

 

Kriteriji za odabir jednaki su za sve prijavitelje a primjenjuju se na način da se prijavitelji grupiraju prema dominantnim regijama u kojima djeluju odnosno u kojima imaju osiguran prostor adekvatan za provedbu Programa, a regije su:

 • Istočna Hrvatska odnosno županije Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Bjelovarsko-bilogorska;
 • Središnja Hrvatska odnosno županije Sisačko-moslavačka, Koprivničko-križevačka, Međimurska, Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Zagrebačka, Karlovačka;
 • Grad Zagreb;
 • Sjeverni Jadran odnosno županije Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska;
 • Južni Jadran odnosno županije Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska.

 

Iskaz interesa predaje se na temelju Uputa ispunjavanjem obrazaca koji su sastavni dio Javnog poziva. Prijavitelji podnose svoje iskaze interesa slanjem elektroničke pošte koja u privitku sadrži dokumente na e-mail adresu: akcelerator@hamagbicro.hr, a predmet elektroničke pošte treba biti: „Iskaz interesa za sudjelovanje u provedbi mjere C1.1.2. R2-I4“.

Provedba mjere C1.1.2. R2-I4 završit će najkasnije 30. lipnja 2025. godine.

Iskazi interesa zaprimaju se od 12. srpnja do 1. rujna 2022. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content