Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju osnivači školskih ustanova: Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave, jedinice područne (regionalne) samouprave te druge pravne ili fizičke osobe

Rok za prijavu

1 listopada, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu

Predmet natječaja

Svrha Programa školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu je educiranje djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda kao i uključivanja meda u prehranu, a slijedom čega će se osigurati stvaranje boljih uvjeta za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu.

Predmet Javnog poziva je iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu za financiranje prihvatljivih troškova za med zapakiran u Nacionalnu staklenku volumena 370 mL.

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju osnivači školskih ustanova: Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave, jedinice područne (regionalne) samouprave te druge pravne ili fizičke osobe.

Program će se provoditi na čitavom teritoriju Republike Hrvatske u prvim razredima osnovnih škola na dan 7. prosinca 2023. godine, povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, u svrhu:

  • promocije meda lokalnih proizvođača koji se pakira u Nacionalnu staklenku,
  • povećanja unosa meda u prehrani djece,
  • podizanja razine znanja o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane,
  • educiranja učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

 

Zahtjevi se dostavljaju isključivo u pisanom obliku na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269/d, 10000 Zagreb, s naznakom „Javni poziv za iskaz interesa za Školski medni dan 2023.“.

Javni poziv otvoren je do 1. listopada 2023. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content