Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu za kratku priču o Domovinskom ratu imaju svi učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj neovisno o njihovom prethodnom književnom iskustvu

Rok za prijavu

4 ožujka, 2021
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2021. godini

Predmet natječaja

Kratka priča o Domovinskom ratu treba biti književno ostvarenje na standardnom hrvatskom jeziku ili narječju s područja Republike Hrvatske, koje tematizira posredni, prepričani doživljaj Domovinskog rata (uz navođenje izvora), događaj stvarne ili fikcijske naravi. Kratka priča može obrađivati samo jedan segment Domovinskog rata, ali i Domovinski rat u cijelosti. Tekst kratke priče ne smije biti duži od 5 kartica teksta (kartica teksta sadrži oko 1800 znakova uključujući i razmake).

Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je očuvanje sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2020.–2024. godine.

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu za kratku priču o Domovinskom ratu imaju svi učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj neovisno o njihovom prethodnom književnom iskustvu. Svaki natjecatelj ima pravo sudjelovanja samo s jednom  kratkom pričom o Domovinskom ratu. Prijavljene kratke priče o Domovinskom ratu ne smiju biti prethodno objavljene u tiskanom ili e-obliku.

Nagradni fond za kratku priču o Domovinskom ratu iznosi 10.000 kuna, a sedam najboljih kratkih priča o Domovinskom ratu bit će nagrađene novčanim iznosima:

  • Prva nagrada  iznosom od  3.000,00 kuna;
  • Druga nagrada iznosom od 2.000,00 kuna;
  • Pet ravnopravnih trećih nagrada iznosom po 1.000,00 kuna.

 

Javni poziv je otvoren do 4. ožujka 2021. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content