Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Prijavu na Javni poziv mogu podnijeti: pravne i fizičke (obrti) osobe koje su registrirane za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u objektima iz skupine hoteli i skupine kampovi, iz skupina restorani, barovi, catering objekti i objekti jednostavnih usluga, hosteli iz skupine ostali ugostiteljski objekti ili turističke agencije

Rok za prijavu

2 studenoga, 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu „STIPENDIJE“

Predmet natječaja

Predmet Javnog poziva je sudjelovanje u sufinanciranju stipendija učenicima i studentima koji se školuju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Osnovni cilj Poziva je jačanje kompetencija ljudskih resursa u ugostiteljstvu i turizmu poticanjem mladih na obrazovanje za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu te kvalitetnije povezivanje obrazovnih institucija i gospodarskih subjekata u turizmu.

Specifični cilj Poziva je motiviranje mladih za rad u ugostiteljstvu i turizmu kroz podizanje standarda obrazovanja:

  • stipendiranjem tijekom obrazovanja,
  • podizanjem kvalitete stručne prakse,
  • zapošljavanjem nakon završenog obrazovanja.

 

Prijavu na Javni poziv mogu podnijeti: pravne i fizičke (obrti) osobe koje su registrirane za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u objektima iz skupine hoteli i skupine kampovi, iz skupina restorani, barovi, catering objekti i objekti jednostavnih usluga, hosteli iz skupine ostali ugostiteljski objekti ili turističke agencije.

Sredstva su namijenjena za sufinanciranje stipendija krajnjim korisnicima, učenicima i studentima.

Ukupna planirana sredstva za ovaj Javni poziv iznose 186.044 €. Ukupni iznos stipendije iznosi 266 € po učeniku/studentu mjesečno. Ministarstvo osigurava 186 €, a poslodavac 80 €.

Javni poziv otvoren je do 2. studenog 2024. godine ili do iskorištenja sredstava.

Prijave se podnose isključivo putem portala eTurizam: https://eturizam.gov.hr/.

Objavljeni natječaj

Skip to content