Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Udruge

Rok za prijavu

10 svibnja, 2021
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga”

Predmet natječaja

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću, poziva udruge koje će promovirati svoje aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata udruga 2021., a provode aktivnosti kojima odgovaraju na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama, da se prijave na Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“.

Cilj Javnog poziva je promovirati aktivnosti koje provode udruge kao odgovor na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama. Kriza uzrokovana širenjem koronavirusa i potresima koji su pogodili Republiku Hrvatsku zahtijeva reakciju i šire zajednice, gdje posebno do izražaja dolazi uloga udruga koje pomažu pogođenom stanovništvu te osiguravaju usluge od općeg interesa prilagođene novonastaloj situaciji. Javnim pozivom nastoji se povećati vidljivost djelovanja organizacija u kriznim situacijama, dajući udrugama priliku za dobivanje stručne podrške u promociji aktivnosti koje već provode odgovarajući na krizu.

Uvjeti za podnošenje prijava:

  • aktivnosti koje se prijavljuju na Poziv moraju se provoditi u razdoblju između 1. lipnja 2021. i 31. prosinca 2021. godine;
  • udruga promovira svoje aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata udruga te je do trenutka prijave na Poziv prijavila svoje sudjelovanje putem aplikacije UdrugeInfo;
  • sukladno Pozivu objavljenom na mrežnim stranicama Ureda za udruge, prijavitelj može biti udruga koja ispunjava uvjete ovog poziva.

 

Prihvatljive aktivnosti:

  • jačanje kapaciteta udruge za komunikaciju s javnošću;
  • promocija aktivnosti na društvenim mrežama;
  • izrada i emitiranje video i radijskih spotova;
  • javna prezentacija aktivnosti usmjerenih odgovaranju na krizne situacije;
  • izrada i distribucija promotivnih materijala.

 

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) u suradnji s agencijama za odnose s javnošću dodijelit će dvjema udrugama financijsku podršku u iznosu od po 30.000,00 kuna te stručnu komunikacijsku podršku savjetnika mentora za odnose s javnošću u osmišljavanju i provedbi medijskih i komunikacijskih planova za promociju društveno korisnih aktivnosti.

Na Javni poziv prijavljuje se do 10. svibnja 2021. dostavom popunjenih obrazaca na e-mail adresu: dovunagrada@udruge.vlada.hr.
Upiti vezani za Javni poziv mogu se slati na e-mail adresu: dovunagrada@udruge.vlada.hr.

Objavljeni natječaj

Skip to content