Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Rok za prijavu

2 lipnja, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv “Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga”

Predmet natječaja

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću, poziva udruge koje će promovirati svoje aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata udruga 2023. da se prijave na Javni poziv “Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga”.

Cilj Javnog poziva je promovirati aktivnosti koje provode udruge u području cjeloživotnog obrazovanja i stjecanja novih vještina.

Ovim Pozivom nastoji se povećati vidljivost djelovanja udruga u navedenim područjima, dajući udrugama priliku za dobivanje stručne komunikacijske podrške u promociji aktivnosti koje već provode kako bi doprinijele razvoju cjeloživotnog obrazovanja, dodatnog usavršavanja i stjecanju novih vještina.

Aktivnosti kojima će se putem Javnog poziva pružiti komunikacijska podrška moraju se provoditi u razdoblju između 1. srpnja i 31. prosinca 2023. godine, a udruge koje se prijavljuju na Javni poziv moraju sudjelovati na Danima otvorenih vrata udruga 2023.

Prihvatljive aktivnosti:

  • jačanje kapaciteta udruge za komunikaciju s javnošću,
  • promocija aktivnosti na društvenim mrežama,
  • izrada i emitiranje video i radijskih spotova,
  • javna prezentacija aktivnosti usmjerenih na cjeloživotno obrazovanje, dodatno usavršavanje i stjecanje novih vještina,
  • izrada i distribucija promotivnih materijala.

 

Prihvatljivi troškovi su:

  • materijal za aktivnosti,
  • grafičke usluge (grafička priprema, usluge tiskanja letaka, brošura, časopisa i sl. pri čemu treba navesti vrstu i namjenu usluge, količinu, jedinične cijene),
  • usluge promidžbe (televizijske i radijske prezentacije, održavanje internetskih stranica, obavijesti u tiskovinama, promidžbeni materijal i sl. pri čemu je potrebno navesti vrstu promidžbe, trajanje i cijenu usluge),
  • ostali troškovi vezani uz organizaciju projektnih aktivnosti (pri čemu treba navesti svrhu, učestalost ili očekivani broj sudionika i sl.).

 

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske dodijelit će trima udrugama financijsku podršku u iznosu od po 3.980,00 EUR a Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ)  stručnu komunikacijsku podršku savjetnika mentora za odnose s javnošću u osmišljavanju i provedbi medijskih i komunikacijskih planova za promociju aktivnosti koje provode kako bi doprinijele razvoju cjeloživotnog obrazovanja, dodatnog usavršavanja i stjecanju novih vještina.

Na Javni poziv prijavljuje se do zaključno 2. lipnja 2023. godine dostavom popunjenih obrazaca na e-mail adresu: dovunagrada@udruge.vlada.hr.

Objavljeni natječaj

Skip to content