Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Udruge

Rok za prijavu

19 svibnja, 2022
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga”

Predmet natječaja

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću, poziva udruge koje će promovirati svoje aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata udruga 2022. da se prijave na Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga”.

Cilj Javnog poziva je promovirati aktivnosti koje provode udruge s ciljem izgradnje mira i sigurnosti. U zadnje dvije godine građani Republike Hrvatske suočeni su s krizom uzrokovanom širenjem koronavirusa, ali i posljedicama razornih potresa koji su pogodili Republiku Hrvatsku. Uz to, cijela Europa se suočava s novom humanitarnom krizom uzrokovanom ratom u Ukrajini, što zahtijeva pravovremenu reakciju svih dionika u sustavu, ali i čitave zajednice. U ovakvim kriznim situacijama posebno dolazi do izražaja uloga udruga koje svojim neposrednim aktivnostima na terenu pomažu pogođenom stanovništvu, te osiguravaju usluge prilagođene novonastaloj situaciji. Ujedno, provedbom različitih aktivnosti udruge doprinose prevenciji kriznih situacija te i na taj način doprinose izgradnji mira i sigurnosti.

Aktivnosti kojima će se putem Javnog poziva pružiti komunikacijska podrška moraju se provoditi u razdoblju između 1. srpnja i 31. prosinca 2022. godine, a udruge koje se prijavljuju na Javni poziv moraju sudjelovati na Danima otvorenih vrata udruga 2022.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) dodijelit će trima udrugama financijsku podršku u iznosu od po 30.000,00 kuna te stručnu komunikacijsku podršku savjetnika mentora za odnose s javnošću u osmišljavanju i provedbi medijskih i komunikacijskih planova za promociju aktivnosti koje provode kako bi doprinijele izgradnji mira i sigurnosti.

Na Javni poziv prijavljuje se do zaključno 19. svibnja 2022. dostavom popunjenih obrazaca na e-mail adresu: dovunagrada@udruge.vlada.hr .

Objavljeni natječaj

Skip to content