Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Prijavu na Javni natječaj mogu podnijeti Hrvatski sportski penjački savez i Sportsko penjačke udruge i penjački klubovi.

Rok za prijavu

14 travnja, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni natječaj za sufinanciranje projekata uređenja penjačke infrastrukture u 2023. godini

Predmet natječaja

Predmet Natječaja je poticanje obnove, uređenja i opremanja postojećih prirodnih penjališta.

Potiču se ulaganja u sljedeće projekte:

  • koji doprinose obnovi, uređenju i opremanju postojećih prirodnih penjališta (obnova, uređenje i opremanje penjačkih smjerova i pristupnih putova),
  • koji doprinose povećanju broja licenciranih oprematelja smjerova u prirodi i instruktora oprematelja smjerova u prirodi.

 

Prijavu na Javni natječaj mogu podnijeti:

  • Hrvatski sportski penjački savez,
  • Sportsko penjačke udruge i penjački klubovi.

 

Provođenje projekta u partnerstvu je prihvatljivo, ali nije obavezno, a partneri unutar Natječaja mogu biti Hrvatski sportski penjački savez, sportsko penjačke udruge, penjački klubovi i ostale udruge kojima je u statutu kao cilj ili djelatnost navedena briga o penjalištima u prirodi na području Republike Hrvatske i/ili s njima povezanim pristupnim putovima te unapređivanje sigurnosti i zaštite te spašavanja u planinama i drugim nepristupačnim područjima.

Za dodjelu bespovratnih sredstava prihvatljive aktivnosti su:

  • obnova, uređenje i opremanje postojećih prirodnih penjališta,
  • provođenje edukacija za licencirane oprematelje smjerova u prirodi i instruktora oprematelja smjerova u prirodi,
  • uređenje pristupnih putova koji vode do penjališta (aktivnost se ne može prijaviti kao jedina aktivnost projekta).

 

Ukupna financijska sredstva iznose 34.500,00 EUR. Najmanji iznos sufinanciranja po projektu koji Prijavitelj može zatražiti/ugovoriti je 1.500,00 EUR, a najveći 5.300,00 EUR. Ministarstvo turizma i sporta financira 100% prihvatljivih troškova projekta do maksimalno 5.300,00 EUR.

Za prijavu na Natječaj Prijavitelji otvaraju korisnički račun putem Nacionalnog informacijskog sustava u sportu https://issobrasci.gov.hr/ te popunjavaju Obrazac prijave. Popunjeni Obrazac opisa projekta i Obrazac proračuna projekta te ostala obavezna Natječajna dokumentacija učitava se putem obrasca prijave kroz Nacionalni informacijski sustav u sportu.

Natječaj je otvoren do 14. travnja 2023. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content