Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Prijavu na Natječaj mogu podnijeti: PP1: strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu. PP2: udruge čije djelovanje je vezano uz izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom te strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu.

Rok za prijavu

15 srpnja, 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni natječaj za sufinanciranje projekata udruga u turizmu u 2024.

Predmet natječaja

Opći cilj Poziva je osiguranje dostatnog, kvalificiranog i kompetentnog kadra s ciljem razvoja održivog, pristupačnog turizma.

Posebni ciljevi Poziva su razvijanje svijesti ciljanih skupina o mogućnostima razvoja karijere u turizmu i razvijanje svijesti ciljanih skupina o pristupačnom turizmu.

Natječaj je podijeljen u dva programska područja:

  • PP1 – projekti poticanja na razvoj karijere u turizmu.
  • PP2 – projekti razvijanja svijesti o pristupačnom turizmu.

 

Prijavu na Natječaj mogu podnijeti:

  • PP1: strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu.
  • PP2: udruge čije djelovanje je vezano uz izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom te strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu.

 

Namjena sufinanciranja projekata:

  • PP1 – sredstva su namijenjena sufinanciranju projekata koji doprinose motiviranju razvoja karijere u turizmu, intenziviranju suradnje i interakcije između strukovnih škola i poslodavaca te jačanju atraktivnosti turističkih zanimanja.
  • PP2 – sredstva su namijenjena sufinanciranju projekata koji doprinose uključivanju osoba s invaliditetom na tržište rada u turizmu, poticanju poslodavaca i turističkih zajednica u turizmu na razvoj pristupačnog turizma.

 

Ukupna vrijednost Natječaja je 535.000,00 €.

Projekti će se sufinancirati po programskim područjima i iznosima kako slijedi:

  • PP1 – projekti poticanja na razvoj karijere u turizmu – planirani iznos 305.000,00 €.
  • PP2 – projekti razvijanja svijesti o pristupačnom turizmu – planirani iznos 230.000,00 €.

 

Iznos zatraženih sredstava po projektu koji se može prijaviti i ugovoriti iznosi najmanje 5.000,00 €, a najviše 27.000,00 €. Po pojedinom projektu može se tražiti najviše do 70% ukupne vrijednosti projekta.

Prihvatljive aktivnosti su:

  • PP1: seminari, radionice, kongresi, konferencije, sajmovi poslova, dani otvorenih vrata i drugi oblici promotivnih aktivnosti motiviranja za obrazovanje i /ili razvoj karijere u turizmu; organizacija natjecanja; radionice za opću javnost na teme sukladno ciljevima Natječaja; aktivnosti koje doprinose intenziviranju suradnje i interakcije između strukovnih škola/fakulteta, učenika/studenata i poslodavaca.
  • PP2: programi usavršavanja i osposobljavanja djelatnika u turizmu, prvenstveno onih koji dolaze u neposredan kontakt s osobama s invaliditetom na temu brige o gostu s invaliditetom (seminari, radionice i drugi oblici stjecanja novih kompetencija, znanja i vještina na temu izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom); programi osposobljavanja i usavršavanja osoba s invaliditetom za rad u turizmu i ugostiteljstvu; radionice za opću javnost na teme sukladno ciljevima Natječaja.

 

Prijave se podnose isključivo popunjavanjem on-line obrasca prijave i učitavanjem svih propisanih/obveznih obrazaca i propisane dokumentacije putem elektroničke usluge TuRiznica https://eturizam.gov.hr/.

Rok za prijavu na Natječaj je 15. srpnja 2024. do 23:59 sati.

Objavljeni natječaj

Skip to content