Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

(su)vlasnici postojećih obiteljskih kuća energetskog razreda (prema Q H,nd) minimalno C ili boljeg u kontinentalnoj Hrvatskoj odnosno B ili boljeg u primorskoj Hrvatskoj

Rok za prijavu

31 prosinca, 2020
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima za vlastitu potrošnju

Predmet natječaja

Za postavljanje nove fotonaponske elektrane na Javni poziv mogu se prijaviti (su)vlasnici postojećih obiteljskih kuća energetskog razreda (prema Q H,nd) minimalno C ili boljeg u kontinentalnoj Hrvatskoj odnosno B ili boljeg u primorskoj Hrvatskoj. Osnovni uvjet je da budu zakonito izgrađene odnosno legalne.

Fond će korisnicima dodjeljivati sredstva donacije do 75.000,00 kuna po prijavi, za opravdane troškove nabave i ugradnje jedne nove FNE (s PDV-om): (1) do 80%, ali ne više od 75.000,00 kn na području posebne državne skrbi i na prvoj skupini otoka; (2) do 60%, ali ne više od 56.250,00 na brdsko-planinskom području i na drugoj skupini otoka; (3) do 40%, ali ne više od 37.500,00 na ostalim područjima RH. Opravdani su troškovi nabave i ugradnje jedne nove FNE, nastali nakon objave Poziva 29. lipnja 2020. godine što se dokazuje datumima izdavanja računa za nabavu i ugradnju iste. Za ostvarenje sufinanciranja potrebno je izraditi Energetski certifikat.

Za obiteljske kuće koje imaju već važeći energetski certifikat ne stariji od 13. studenog 2021. godine nije potrebno izrađivati novi, ukoliko na obiteljskoj kući nisu primjenjivane mjere energetske obnove. Troškove provedbe energetskih pregleda te izrade izvješća i energetskih certifikata kao i glavnog projekta snosi prijavitelj.

Prijava na Poziv počinje dana 24. kolovoza 2020. godine u 9:00 sati, a završava ili objavom na mrežnim stranicama Fonda zbog iskorištenosti raspoloživih sredstava ili istekom 2020. godine, ovisno što prije nastupi.

Kontakt osoba Regionalnog koordinatora je Anto Baltić, ing., stručni suradnik za projekte u području infrastrukture, tel: +385 34 290 215, mob: 091 6194 388, e-mail: anto.baltic@panora.hr. Detaljnije o ostalim uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći putem sljedeće poveznice:

Objavljeni natječaj

Skip to content