Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Rok za prijavu

9 svibnja, 2020
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen REGIOSTARS 2020. Dodjela nagrada za najinovativnije regionalne projekte

Predmet natječaja

Europska komisija svake godine dodjeljuje nagrade projektima koje financira EU, a koji pokazuju izvrsnost i nove pristupe u području regionalnog razvoja. REGIOSTARS su nagrade za najinovativnije regionalne projekte koji će se promovirati u cijeloj Europi kako bi inspirirali druge regije i voditelje projekata.

Svi projekti koji su dobili sredstva iz sljedećih fondova ispunjavaju uvjete za sudjelovanje u natječaju: Europski fond za regionalni razvoj, Kohezijski fond, Europski socijalni fond, Interreg instrument za pretpristupnu pomoć (IPA) – CBC ili Interreg Europski instrument za susjedstvo (ENI) – CBC programi. U pogledu razdoblja financiranja, prihvatljivi su projekti iz razdoblja 2007.-2013. i 2014.-2020. godine su prihvatljivi.

Nagrade REGIOSTARS 2020. godine dodjeljivat će se u pet područja koja su ključna za budućnost regionalne politike EU-a:

  1. Industrijske tranzicije za pametnu Europu
  2. Kružno gospodarstvo za zelenu Europu
  3. Vještine i obrazovanje za digitalnu Europu
  4. Građanski angažman za kohezivne europske gradove
  5. Jačanje uloge mladih za razvoj prekogranične suradnje – 30 godina Interrega

Internetska platforma za podnošenje zahtjeva otvorena je od 2. podnositelje zahtjeva ožujka do 9. svibnja 2020. Pobjednici u pet kategorija i pobjednik po izboru javnosti primit će zasluženu nagradu na svečanoj dodjeli nagrada REGIOSTARS koja će se održati u listopadu 2020. u Bruxellesu.

Objavljeni natječaj

Skip to content