Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Rok za prijavu

18 ožujka, 2020
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv „Suradnja u organizaciji Dana otvorenih vrata udruga 2020.“

Predmet natječaja

Ured za udruge objavljuje Poziv kojim želi ostvariti partnerstvo s udrugama u 5 hrvatskih zemljopisnih područja (regija) radi organizacije Dana otvorenih vrata udruga.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske tradicionalno organizira manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Dani otvorenih vrata udruga 2020. održavaju se od 20. do 23. svibnja diljem Hrvatske.
To je prilika građanima za sudjelovanje u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te za upoznavanje s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Organiziranjem ove manifestacije Ured za udruge želi povećati vidljivost djelovanja udruga, posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, te poboljšati percepciju udruga u javnosti.
Budući da su udruge jedan od najvažnijih aktera i pokretača lokalnog razvoja, ovim Pozivom Ured za udruge želi ostvariti partnerstvo s udrugama radi organizacije Dana otvorenih vrata udruga u 5 hrvatskih zemljopisnih područja (regija). Kroz aktivnosti ugovorenih korisnika želi se unaprijediti uključenost većeg broja udruga u manifestaciju na lokalnim razinama te potaknuti građane na sudjelovanje u aktivnostima koje udruge za vrijeme manifestacije organiziraju.

Za financiranje projekata u sklopu ovog Poziva raspoloživ je iznos od 60.000,00 kuna. Putem Poziva će se financirati ukupno 5 projekata (jedan projekt po regiji) u iznosu od po 12.000,00 kuna. Ured za udruge odabrat će po jedan projekt za svaku od regija Republike Hrvatske te dodijeliti po 12.000,00 kuna odabranim udrugama za aktivnosti provedbe Dana otvorenih vrata udruga u svakoj od sljedećih regija:
1. Središnja Hrvatska (Grad Zagreb i županije Zagrebačka, Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska)
2. Sjeverozapadna Hrvatska (županije Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka, Varaždinska i Međimurska)
3. Istočna Hrvatska (županije Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska i Požeško-slavonska)
4. Sjeverni Jadran i Lika (županije Primorsko-goranska, Istarska i Ličko-senjska)
5. Srednji i Južni Jadran (županije Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska)

Na Javni poziv prijavljuje se do zaključno 18. ožujka 2020. dostavom popunjenih obrazaca i popratne dokumentacije koji su sastavni dio Uputa za prijavitelje.

Objavljeni natječaj

Skip to content