Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Prihvatljivi prijavitelji Javnog poziva su vrtići, osnovne i srednje škole.

Rok za prijavu

15 srpnja, 2017
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv vrtićima, osnovnim i srednjim školama za iskazivanje interesa za sudjelovanje u provedbi programa Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi za 2017. godinu

Predmet natječaja

Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja sklopili su Sporazum o suradnji u provedbi programa Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi za razdoblje 2015.- 2020. godine, nacionalnog dopunskog programa podrške u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, a vezano uz umjetnost i kulturu, koji će u hrvatskim vrtićima i školama provoditi stručnjaci – književnici, likovni i kazališni, glazbeni i plesni umjetnici.

Ruksak (pun) kulture dio je kulturne politike Vlade Republike Hrvatske za vrtiće, osnovne i srednje škole. Riječ je o zajedničkoj inicijativi Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja i zajedničkom ulaganju područja obrazovanja i područja kulture na državnoj razini. Ruksak (pun) kulture zajednički je poduhvat obrazovnog i kulturnog sektora na nacionalnoj i lokalnoj razini, a da su pritom uključene sve županije i općine.

Provedbom programa omogućava se usvajanje i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima.

Planirana financijska sredstva su 500.000,00 HRK godišnje.

Objavljeni natječaj

Skip to content