Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Gradovi i općine.

Rok za prijavu

24 veljače, 2017
Facebook
Twitter
LinkedIn

Javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu

Predmet natječaja

U cilju poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda na području jedinica lokalne samouprave, Ministarstvo je donijelo odluku o raspoređivanju i korištenju sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu.

Pod poticanjem razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda smatraju se sve aktivnosti koji će potaknutu ili pridonijeti boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, a koje će pridonijeti većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

Sredstva se odobravaju odnosno doznačuju jedinicama lokalne samouprave isključivo za realizaciju određenih i konkretnih projekata. Ministarstvo će prihvaćene projekte sufinancirati u određenim udjelima ovisno o skupini u koju je jedinica lokalne samouprave razvrstana prema indeksu razvijenosti i taj udio se kreće od 40 do 80%. Sredstva kapitalne pomoći općinama ili gradu u cilju poticanja razvoja komunalnog gospodarstva koja se mogu odobriti pojedinoj jedinici lokalne samouprave iznose do najviše 450.000,00 kuna.

U Državnom proračunu osigurano je ukupno 40.000.000,00 kuna.

Objavljeni natječaj

Skip to content