Projekti

Rekonstrukcija OŠ Lipik

Požeško-slavonska županija uviđa potrebu za obnovom infrastrukture i opremanjem školskih ustanova radi dostupnosti obrazovanja i njegove kvalitete. Potrebno je podržavati modernizaciju i razvoj infrastrukture u svrhu odgoja i obrazovanja, te razvijanja učinkovite mreže odgojno-obrazovnih ustanova i programa, što se u slučaju Osnovne škole Lipik naročito odnosi na uvođenje nastave u jednoj smjeni, te izvođenje nastave u razredima s optimalnim brojem učenika kako bi svaki pojedinac izvlačio iz nastavnog programa najveću moguću korist, razvijao svoja znanja i vještine, kao i želju za učenjem. Rekonstrukcija građevine odnosi se na sjeveroistočni prizemni dio gdje je predviđeno nadograditi kat, te sa sjeverozapadne strane dograditi stubište i dizalo za invalide s pripadajućim hodnikom. Dakle, iznad sjeveroistočnog prizemnog dijela predviđa se nadogradnja učionica i ostalih potrebnih sadržaja (sanitarni čvorovi, kabinet, dizalo za invalide i stubište). U prizemlju postojećeg dijela, sa sjeverozapadne strane, dograđuje se ulazni hodnik i stubište za kat, te dizalo za invalide. Nadograđeni katni dio imat će četiri učionice, komunikaciju koja osim kretanja korisnika ima na pojedinim dijelovima predviđene garderobe. Muški i ženski sanitarni čvorovi bit će locirani iznad postojećih, a uz navedene sanitarne prostore nalazit će se i sanitarni čvor za invalide. Za potrebe učitelja predviđen je manji kabinet.

Opći cilj: Osiguravanje bolje kvalitete i dostupnosti odgojno-obrazovnih usluga u Požeško-slavonskoj županiji

Specifičan cilj: Rekonstrukcija, adaptacija i modernizacija odgojno-obrazovne infrastrukture Osnovne škole Lipik

Očekivani rezultati: 

  1. Kat Škole nadograđen s 4 učionice, zajedno s pripadajućim sadržajem (muški i ženski sanitarni čvorovi, sanitarni čvor za invalide, 1 kabinet, prostor dizala i prostor stubišta); uređen izlaz za potrebe evakuacije na katnom dijelu, uz rampu za pristup osobama smanjene pokretljivosti
  2. Rekonstruirano prizemlje Škole (izgrađen ulazni hodnik, stubište za kat, prostor dizala, rampa za invalide)
  3. Uspostavljeno osobno hidraulično dizalo s prizemlja na kat
  4. Uređen okoliš Škole (rekonstruiran opločeni plato ispred glavnog ulaza u Školu, kao i postojeća pristupna staza do novog ulaza u dograđeni dio; izvedena nova betonska zaštitna staza; prilazno stubište očišćeno, popravljeno i obrađeno, postavljen zaštitni zidić; površine poravnate i posađena trava).
Logotip projekta:
Nositelj projekta:
Požeško-slavonska županija
Partneri:
Vrijednost projekta
337.854,17 EUR
Opis projekta:
Razdoblje provedbe:
05.12.2013. uvršten na indikativnu listu projekata 2014-202
Fond / Operativni program:
MZZO
Skip to content