Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije

Novosti:
Arhiva novosti

Održana početna konferencija projekta „Postavljanje sustava fotonaponskih pretvarača na Osnovnoj školi Lipik“

Održana početna konferencija projekta „Postavljanje sustava fotonaponskih pretvarača na Osnovnoj školi Lipik“

Osnovna škola Lipik se uz pomoć Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije prijavila na Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljenih izvora energije u javnim ustanovama objavljenog od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Uspješnom prijavom Škola je ostvarila pravo na dodjelu sredstava pomoći za postavljanje sustava fotonaponskih pretvarača i provođenje stručnog nadzora građenja. Tim povodom je dana 23. lipnja 2020. godine u prostorima Osnovne škole Lipik održana početna konferencija projekta „Postavljanje sustava fotonaponskih pretvarača na Osnovnoj školi Lipik“.

Početnoj konferenciji prisustvovali su uz ravnateljicu Osnovne škole Lipik, Klaudiju Kovač, župan Požeško-slavonske županije, Alojz Tomašević, dogradonačelnik Grada Lipika, Slobodan Katunar, predsjednik Gradskog vijeća Grada Lipika, Mladen Dolić, ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, Senka Horvat, voditelj razvojnog odjela Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o., Darian Husko te brojni drugi uzvanici.

Nakon pozdravnih riječi koje je prisutnima uputila ravnateljica Osnovne škole Lipik, Klaudija Kovač posebno se zahvalila Regionalnom koordinatoru razvoja Požeško-slavonske županije uz čiju su pomoć pripremili i prijavili projekt.

Goste je pozdravio i župan Požeško-slavonske županije, Alojz Tomašević te istaknuo kako je upravo lipička škola uvijek pokazivala trud i zalaganje, a kao jedan od primjera je naveo i to da je prije nekoliko godina škola osvojila nagradu za najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj. Župan je rekao i da se na području naše županije investira preko europskih sredstava kad god je moguće te da se pokušava maksimalno iskoristiti navedena sredstva, što je vidljivo i u činjenici da je većina škola na području županije energetski obnovljena.

Zadovoljstvo ovim projektom je izrazila i ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, Senka Horvat, naglasivši izuzetno dobru suradnju koju imaju s lipičkom osnovnom školom, dodavši kako se na javni poziv prijavila i pakračka bolnica čiji je projekt (dizalice topline) također prošao.

Lipički dogradonačelnik Slobodan Katunar je izrazio zahvalnost za trud i suradnju koju Požeško-slavonska županija i njezine ustanove imaju s Gradom Lipikom, istaknuvši da je na lipičkom području učinjeno maksimalno u pogledu energetske učinkovitosti, od energetske obnove stambenih zgrada pa nadalje.

Ukupna vrijednost investicije iznosi do 417.925,00 kuna, od čega bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iznose do 334.340,00 kuna. Ostatak iznosa sufinancira Požeško-slavonska županija kao osnivač Škole.