Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije - PANORA

Novosti:
Održana početna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Osnovne škole "Vladimir Nazor" Trenkovo

Održana početna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Osnovne škole "Vladimir Naz…

Nakon šest početnih konferencija za projekte energetske obnove koje su održane krajem proš…

Nagrađeni najbolji u sklopu natječaja „Hrvatska kakvu želimo“

Nagrađeni najbolji u sklopu natječaja „Hrvatska kakvu želimo“

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je proces izrade Nacio…

Arhiva novosti

Održana 4. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Održana 4. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u Virovitici je održana 4. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, čije su glavne teme bile gospodarstvo i poljoprivreda,  kojoj su  prisustvovali  direktorica Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije PANORA d.o.o., Senka Horvat i župan Požeško –slavonski Alojz Tomašević.

Na sjednici su uz predsjednika sudjelovali i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Govoreći o regionalnom razvoju, predsjednik Vlade ocijenio je da Hrvatska kao nova članica Europske unije treba u punini osjetiti koristi redistribucijske snage europskoga proračuna i poboljšati apsorpciju europskih sredstava, ustvrdivši da su kohezijska i poljoprivredna politika temeljne za regionalni razvoj.

Ministrica regionalnoga razvoja i fonda Europske unije kazala je da će se nastaviti aktivnosti na izradi Razvojnog sporazuma za Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, kojem je cilj usuglasiti prioritete razvoja državne i županijske razine, odrediti strateške projekte te utvrditi financijska sredstva za provedbu tih projekata.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Martina Dalić naglasila je da Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta kontinuirano radi na pripremi akata kojima će se potaknuti ulaganja i poduzetništvo kao nositelje gospodarskog napretka Republike Hrvatske. U tom kontekstu, spomenula je Prijedlog Zakona o strateškim investicijskim projektima.

Ministar Tomislav Tolušić govorio je o provedenim i planiranim aktivnostima Ministarstva poljoprivrede vezano uz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem.

Novosti