Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije

Novosti:
Arhiva novosti

Započela edukacija pomoćnika u nastavi

Započela edukacija pomoćnika u nastavi

Danas je započela edukacija pomoćnika u nastavi koji su zaposleni u sklopu projekta „Obrazujmo se zajedno IV“. Edukaciju vrši „Učilište Link iz Požege“.

Ispred Požeško-slavonske županije, koja je nositelj ovog projekta Regionalne razvojne agencije PSŽ – PANORE d.o.o., koja projekt provodi, pomoćnike je pozdravio voditelj projekta Daniel Majer. Naglasio je važnu ulogu koju pomoćnici imaju u razvoju i obrazovanju djece s poteškoćama u razvoju. Istaknuo je kako je projekt „Obrazujmo se zajedno IV“ sufinanciran iz Europske unije, točnije Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., te da je ukupna vrijednost projekta 8,33 milijuna kuna, dok Županija sudjeluje s približno 420 tisuća kuna.

Željko Prašnjak, ravnatelj učilišta Link upoznao je pomoćnike s načinom održavanja edukacije te izrazio nadu da će im edukacija biti od velike pomoći u njihovom radu s djecom s poteškoćama u razvoju.

Edukacija, u trajanju od 20 sati, odvijat će se po programu osposobljavanja:

  • karakteristike učenika s teškoćama u razvoju (za sve vrste teškoća)
  • podrška učenicima s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnom procesu i razvoju socijalnih vještina (način pružanja pomoći)
  • suradnja s učiteljem/nastavnikom/stručnim timom škole/roditeljima i drugim učenicima
  • prava učenika s teškoćama u razvoju.